Een doordeweekse dag

Om te laten zien hoe het leven van een langeafsstandswandelaar er uit ziet laat Marco zijn dagschema van uur tot uur zien.

Vierdaagse werkweek

Ik ben nu bijna drie weken onderweg en loop in een schema van vier dagen lopen en een dag vrij. Dat is niet zo gepland maar bij toeval ontstaan. Het bevalt me wel.

7:00 wekker In Engeland is het een uur vroeger, ik probeer zo vroeg mogelijk weg te gaan om zoveel mogelijk in het daglicht te wandelen.

7:30 Ontbijt – In deze B&B kan ik gelukkig al om 7:30 ontbijten. Meestal pas om 8:00. Ik neem eerst Porridge (pap) en krijg daarna twee eieren met brood. Deze pak ik in om te eten als ik een uurtje onderweg ben.

8:00 Spullen inpakken en voeten insmeren.

8:30 Betalen en weg

9:00 Eerste korte stop. Na 30 min stop ik meestal even om mijn kleding aan te passen. Nu doe ik snel mijn hemd uit. Ik draag nu een dunne broek, een shirt met lange mouwen en een trui. Het is maar twee graden, toch is het warm genoeg. Ik vind dit een lekkere wandeltemperatuur omdat ik dan met mijn kleding beter kan bepalen of ik het warmer of kouder wil hebben. Als het veel warmer is ben ik alleen maar bezig om af te koelen. Ook draag ik een muts en vingerloze handschoenen voor het finetunen van mijn temperatuur.

10:45 Boodschappen doen in een villageshop. Vanavond moet ik mijn eigen eten koken. Als wandelaar is je actieradius niet zo groot en wil je ook niet te veel meesjouwen. Je moet je boodschappen dus goed plannen. Deze villageshop lag maar 850 meter (= 15 min) van mijn route af.

11:15 Koffie. Je komt niet vaak goede koffie tegen op je weg. Als je een goede koffietent ziet dan ga je koffie drinken. Ik merk dat ik die suikerbommen lastig verteer.

12:00 Ik koel teveel af. Snel mijn trui uit en mijn jas aan. Iedere keer als ik mijn rugzak af doe eet ik meteen iets kleins en stop ik iets kleins in mijn zak om onderweg te eten. Een appel, een mueslireep, een koek. Je kan het beste de hele dag door kleine beetjes eten.

13:15 Ik word moe en krijg pijn in mijn rug. Meestal spreek ik met mezelf af om nog een uur verder te gaan voor de lunch. Na 45 minuten kom ik een mooi plekje tegen.

14:00 Het is lekker weer en ik heb een mooi plekje in de zon en uit de wind. Voordat ik ga zitten doe ik mijn trui aan omdat je afkoelt als je stil zit. Pijn in mijn rug valt mee. Geen pijnstiller nodig. Ik eet mijn lunch en ontspan even. Na 35 min ga ik verder. Het is nog 7,3 km. Ik besluit om deze in een ruk te doen.

17:08 Na 8 uur en 38 minuten aangekomen. Totale afstand 25,1 km. Gemiddelde snelheid 3,3 km. Meestal is het eerste wat ik doe mijn kleren uittrekken en in het water weken. Daarna koffie of thee.

18:00 Kleren uitspoelen. En boven de verwarming hangen. Morgen moeten ze weer droog zijn. Ik heb twee sets kleren bij me. Iedere dag wissel ik. Voeten insmeren met zalf.

19:00 Eten koken

19:30 Eten

20:00 De route voor morgen uitstippelen en deze blogpost schrijven.

21:00 Netflix-serie kijken (thuis al gedownload) en mijn vrouw bellen.

22:00 Kopje thee, tandenpoetsen en naar bed