Duivelse muziek

Hadrians Wall is een muur die de Romeinse heerser Hadrian over de gehele breedte van het eiland Engeland liet bouwen om de horden Schotten tegen te houden. Er is ook een langeafstandswandeling langs de muur en Marco volgt dit pad gedeeltelijk. Niet helemaal tot zijn genoegen.

Van het pad af

Langs de muur van Hadrian bouwden de Romeinen ook een weg om snel troepen van oost naar west te kunnen verplaatsen. Of van west naar oost. En het lange afstandspad loopt een grote afstand langs deze oude militaire weg. Kaarsrecht door het landschap. Helaas is deze weg nog steeds in gebruik als provinciale weg. Tijd om van het rechte pad te gaan want ik hou niet van langsscheurende auto’s tijdens het wandelen.

Dwalen over een vliegveld

Engeland heeft heel veel onverharde wandelpaden en een wandelaar heeft veel recht op overpad. Heerlijk dwalen dus en zo kwam ik uit bij een oud vliegveld, Ouston Airfield.
Na het einde van de Tweede Wereldoorlog was het vliegveld niet meer nodig en sinds 1948 is het niet meer in gebruik. Nog steeds verboden om te betreden maar een ‘local’ vertelde me dat je er probleemloos doorheen kan lopen.
Het leverde mij onderstaande filmpje op en ik zag vijf herten en een buizerd die in gevecht was met een hoop kleine vogels. Altijd bijzonder om te zien wat natuur doet als de mens er niet mag komen.

Duivelse muziek

Link met de synode of Walter Balcanquhall? Niet echt. Hoewel, ik vroeg me tijdens het monteren van het filmpje af wat Walter van deze muziek zou vinden. Muziek had in zijn tijd een hele andere rol dan nu. De mogelijkheid om muziek door een apparaat af te spelen bestond niet. Er was alleen live muziek. En ook nog onversterkt. Hij zou moeite hebben om te snappen dat muziek uit een doos (computer/smartphone) kan komen en zou de geluiden waarschijnlijk nauwelijks herkennen als muziek en het duivels noemen.